Vuosipäivä

Vuosipäivä

Haluaisin hurrata, että vuosipäivän kunniaksi blogissa on uusi ilme. Oikea syy on kuitenkin oma moka ja tapahtumaketju kuoppineen paljon käytännönläheisempi – olin viime rymsteerauksessa valitettavasti valinnut teeman, joka oli hankala ja jonka tuki loppui. Ei auttanut kuin alkaa rakentamaan uusiksi! Samalla blogin sisustus hieman muuttui, sillä Pinterestissä ja Bloglovinissa luuhatessa ymmärsin että palasen profiilikuvathan olivat ihan eri ajoilta. Kuinka epäkohteliasta! Nyt pala saaristolla on samat vaatteet päällä joka paikassa, sillä letteröin meille logon ja pelastusrenkaan. Sitä tämä palasemme nimittäin todella on – pelastusrengas joka pitää pinnalla arjen kiireissä, paineissa ja myrskyissä. Täällä on tilaa rauhoittua saariston vuodenaikojen tahdissa, mutta myös vanhan talon loputon tehtävälista energian purkamiseen. Idyllissä emme elä, vaan vielä on monta merimailia maaliin. On hienoa pohtia tätä matkaa blogissa!

Pala saaristoa -blogi tuli helmikuussa vuoden ikään, itselläni mittarissa on kohta 35. Blogi sai alkunsa, kun halusin paikan jossa voin syventyä mökkikodin muutostöihin ja toisaalta tilan jossa sanoittaa tätä elämänmuutosta joka palasemme myötä alkoi. Jos olet uusi kyläilijä, blogin prologin voit lukea tästä ja kannattaa myös tutustua asumisen sekä olemisen tilojen pohdintoihin tästä. Täällä mennään mökkikodin arkiteemojen rytmissä eikä blogi edusta Saaran elämää 365. Välillä meriterkkuja lähetellään muiltakin rannikoilta (sumuinen kevätkuva viime viikon sukulaisreissulta Hollantiin, jossa haistelin Pohjanmeren tuulia ensimmäistä kertaa), mutta kyllä suurin osa vapaa-ajastamme ja lomistamme vietetään omalla torpalla tai luonnossa maakuntamatkailua tukien .

Asiaa tai sivulauseita sen vierestä on päivittynyt verkkaisesti noin kerran viikossa – vastaisuudessa ajatuksenkulkua saattaa toisinaan sauhuta jopa kahden päivityksen viikkotahtia kun aikaa vapautui blogin teknisten pulmien selvittelystä itse asiaan. Tässä on kuitenkin vapaa-ajan tasapuolisen arvostamisen ehto: arvostan omaa aikaani ja sinun aikaasi enkä usko että kumpikaan meistä haluaa viettää tunteja pahvinmakuisten sanojen tai kuvien edessä. Aikaa ja hermoja mietin myös sivuston rakenteen valinnassa, sillä halusin että kuvat ja navigointi toimivat yhtä hyvin lukijalle joka laitteella. Nyt pääsivuille löytää kolmen viivan takaa valikosta ja teemoihin voi hypätä sekä yläbannerista että sivun alalaidasta löytyvistä tageista. Joka sivun alalaidasta löytyy myös oikopolku arkistoihin, hakuun ja tuoreimpiin kommentteihin. Tarkoitus ei ole luoda nahkaansa joka vuosi, vaan toivon todella että uusi blogisisustus palvelee meitä molempia yhtä hyvin. Kerrothan jos löydät vielä virheitä, joku ei toimi tai sivu hidastelee?

kevät pohjanmeri

Tämä kaikki muutos blogissa on ollut hauskaa ja kiinnostavaa näpertämistä, mutta ymmärrettävästi yhden naisen käsiparilla hidasta. Sattui matkalla pari hikkaakin ja sivusto julkaisi lorem ipsum lorinaa. Pahoittelut! Nyt ollaan kuitenkin jo voiton puolella ja vanhempien postausten taitto uuteen sisustukseen loppusuoralla. Koska bloggaamisesta bloggaaminen on tylsää, olen superiloinen että saan kameran taas käteen ja arjessani on myös aikaa syventyä mökkikodin rempan, puutarhan ja retkeilyn ajatuspoluilla eteenpäin.

Vinkkaathan oman blogin, instan tai pinterestin kommentteihin!  🙂4 thoughts on “Vuosipäivä”

  • Kaunis ilme blogillasi!
    En muista mitä kautta tänne eksyin (oisko ollut Villa Idurin kommenttikenttä, josta sinut löysin), mutta heti täytyi alkaa tekstejä lukemaan, ja noita ah niin kauniita kuvia katselemaan!
    Saaristo on yksi lempipaikoistani, siellä on tullut purjehdittua monia kesiä, siellä juhlittiin myös häitämme. Yksi intohimoistani ovat vanhat talot, niiden parissa pyöriminen ja niiden ihmeellisen kauneuden ja historian vaaliminen. Taidetaan siis liikkua samoilla aalloilla. 🙂

    • Moikka Inga! Todella taidetaan olla samoilla aalloilla 😉 Olen purjehtinut vain kerran elämässäni alle viikon reissun Tanskan ja Ruotsin välissä. Olisi todella ihanaa, jos saamme mökkikodin remppa- ja huoltotahdin siihen malliin että voimme tulevaisuudessa syventyä purjehdukseen enemmän! 🙂

    • Kiitos Pilvi! Seuraavaan vuoteen nyt rennommin kun ei tarvitse teknisten asioiden kanssa taistelka. Tai kai se säätämisen väärä on vakio ja alkaa jossain toisessa nurkassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.