Toukokuun valo lähikuvissa & lupaus kesästä

Toukokuun valo lähikuvissa & lupaus kesästä

 

Puutarhassa on vihreiden sävyjen kauneuskilpailu. Koivun versot ovat villiintyneet viikossa, myös jasmiini on vastannut valon kutsuun. Pihlajat ovat kuin taideteoksia. Syreenit antavat odottaa, mutta viinimarjapensailla on vauhtia. Vaikka valkovuokot, narsissit ja krookukset tulivat ajallaan, yleisesti luonto on heräillyt hitaammin kuin viime vuonna.

Tässä viikonlopussa on ollut lupaus kesästä. Aurinkoista ja lämmintä. Merituuli on ollut lempeä. Mahtava lintukonsertti aamusta iltaan. Tiirat kalastavat meidän puolesta, koska olemme pihahommissa kiinni. Kalakauden ehtii avata myöhemminkin. Ja mitä sitten, jos ennustukset manaavat kylmää kesää? Suomalaista lehdistöä vaivaa aina sääpaniikki vapusta juhannukseen.

Meillä ei ole pihakarttaa, vaikka erityisesti puutarhapuoli on tarkastelussa. Täällä on vuosikymmenten aikana asunut ahkeria viherpeukaloita, ja opettelemme pihan kasviston kiertokulkua vuodenaikojen mukaan. Lisäämme, poistamme ja muutamme pikku hiljaa perinnemaiseman elementtejä kuulostellen & omannäköistä rakentaen.

Saimme naapurilta kastanjan. Toivottavasti se asettuu paikoilleen ja kasvamme sen kanssa samaa matkaa. Mitenköhän katsomme toisiamme 30 vuoden päästä? Kun johonkin paikkaan juurtuu, voi sielun silmin kulkea maastoa muistaen joka puun ja kiven paikan. Toivottavasti olemme silloin täällä kastanjan kanssa.

 

 

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.