Talvimyrsky

Talvimyrsky

Miten kirkkaista ja aurinkoisista pakkaspäivistä saammekaan nautiskella nyt. Kuulee huokailuja miten helmikuukin näyttää helmikuulta! Toista oli kuun vaihteessa. Silloin saareen iski talvimyrsky. Melkein koko päivän valoisan ajan eteläinen merituuli ujelsi ja paukkui 20m/s. Lunta ei tupruttanut vaan tuuli iski tikkuja silmiin ja tikaria korviin. Parempi juoda teetä sisällä tuumaisi varmaan moni, mutta minä hihkuin pihalla tuulen liikettä ja reittejä ihaillen. Paras ulkoilusää aikoihin!

helmikuun talvimyrsky

Puin villakerrastoa ja villapaitaa Hellyn alle, piiloiduin hupun ja kaulaliinan sisään. Ei riitä – nauroi tuuli. Silmiin sattui ja kädet jäätyivät sormikkaissa. Kännykkäkin sammui heti parista räpsystä. Sisälle puuhellan viereen tuumaustauolle kirvelevin sormin. Remppalaatikolta hoksasin kaivaa maalarinlasit ja hattuhyllyltä vilkutti villavanttuut.  Repun pohjalta löytyi elossa pokkari, joka ehkä vanttuillakin toimisi. Uusi yritys.

Suuntasin laiturille, mihin etelätuuli ensimmäisenä iskee. Kaislat taipuivat tuulen tahtoon ja talventörröttäjät vapisivat & värisivät hermostuneesti. Maisema oli kauttaaltaan valkoinen ja harmaa. Horisontissa siinsi avoimen veden raja ja jäällä näkyi tummia saarekkeita. Palapeliä siellä, sileää jäätä täällä. Tuuli vinkui ja lumihuiskut kiemurtelivat tummaa sileää jäätä pitkin kuin käärmeet.

Ennen tätä talvimyrskyä tammikuun matonpesulumet olivat jo sulaneet, mutta nyt uutta hentoa pakkaslunta tuli voimalla. Aivan turha oli kolata polkuja, reitit täyttyivät lumesta heti uudelleen. Tuuli muovaili graafisia dyynejä ja lumiaavikko eteni pitkin pihaa.  Joka paikka oli täynnä mielenkiintoisia tekstuureja. Tuuli löysi joka koloon ja nurkan taakse, jopa punaisen mökin pohjoisseinälle. Lopulta kylmä iski kuvaajankin luihin ja oli pakko mennä sisälle lämmittelemään. Kunnes keiton jälkeen piha kutsui taas, mutta ilman kameraa. Taisin olla tuulesta liian tohkeissani, sillä päivän päätteeksi iski migreeni. Pääkivusta huolimatta olo oli monen tunnin ulkoilun jälkeen todella voimaantunut ja elämysmuisti täynnä suodatettavaa.

talvi uimalaiturilla

Näin alkoi talven viimeinen etappi ja kohta Suomi aloittaa hiihtolomat. Itse haaveilen edelleen retkiluistelusta, sillä terät ovat vielä iskemättä tältä talvelta. Voi myös olla, että talvireissut kotirannasta jäävät toteuttamatta tältä vuodelta. Näiden uimalaiturikuvien välillä on kaksi viikkoa lämpömittarin sahaamista ja jäät ovat pakkaantuneet. No avanto ainakin tehdään!

Rentoa ja aurinkoista viikkoa! 🙂2 thoughts on “Talvimyrsky”

    • Kiitos paljon! Näin se talvi taas meni, että helmi-maaliskuun loppuetappi toi aidot pakkassäät. Tänä vuonna bonuksena hyvät jäät 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.