Talveen valmistautumista

Talveen valmistautumista

Miten huikea ruska tänä syksynä onkaan ollut. Harmaat sadesäät ovat vain korostaneet koivujen keltaista sekä pihlajien ja vaahterien ilotulitusta, Olen kuvannut, mutta kuvissani ei juuri värikkyys näy.

Nyt voikin sanoa valolle heipat kunnes tammikuu maalaa pastellimaisemiaan. Syksy on ollut niin täyteläinen, että odotan jo talven hiljaisuutta. Tai ehkä jännityksen on nostanut kaikki valmistautuminen. Viime vuonna nostimme uimalaiturin jäiltä suojaan marraskuussa. Nyt se on yksi huoltohomma muun joukon jonossa. Talon nurkat ja ikkunat on melkein kaikki puunattu jo, mutta pihan kuntosalilla riittää hommaa.

Katot pitää harjata, rännit putsata, haravoida ja polttaa roskia.

uimalaituri talvilomalle saaristo

Eilen keittelin tuvassa kahvia puuliedellä ja kuuntelin sateen ropinaa. Tein koneella hommia ja järjestelin kuva-arkistoja. Sieltäkin nämä samat harmaan & ruskean sävyt kutsuvat luokseen aina vaan vuodenajasta huolimatta. Tältä nimittäin näyttää uimalaiturimme kulmalla juurikin tammikuussa. Nyt puolestaan vesi on korkealla matalapaineen vuoksi ja sinilevät estäneet saunapulahdukset. Lokakuu on leväkuu niin hyvässä kuin pahassa.

Vaikka sateet ovat viivästyttäneet pihahommia, on ollut mukava saada koti puhtaaksi. Täällä talvipesässäni nautiskelen jo kynttilöistä iltapäivien hämärässä. Pidän siitä tiiviistä tunnelmasta, kun torpassa tulistellaan aamuin ja illoin. Tuvasta tulee kaiken sydän konkreettisesti. Ja voin hauduttaa ruokaa puulieden uunissa. Keitot kiinnostaa tällä hetkellä, ja olen luvannut itselleni oppia kolme uutta keittoa talven aikana. Reseptejä jakoon! Keitoissa ja uuniruoissa muuten nämä Ulla Procopén Liekki-astiat ovat kestolemppareitani.

Vielä mennään samalla mattomäärällä kuin kesällä ja kissanluukut ovat auki ekoille pakkasille. Pino pestyjä extra-mattoja ja oviverhoja on kuitenkin valmiudessa ja patterit pienellä säädöllä. Toivotaan hyvää pakkastalvea ja kunnon jäitä! Tällaisia tunnelmia vanhan talon talveen valmistautumisesta tällä kertaa. Millaisia loppusyksyn fiiliksiä siellä?Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.