Mansikanmakuisia päiviä – malja saariston kesälle!

Mansikanmakuisia päiviä – malja saariston kesälle!

Mansikat kruunaavat raparperikiisselin

Kimalainen mesiangervossa

Malja kesälle_raparperimansikkajuoma

Muurahaisille maistui raparperikiisseli

Ensimmäiset mansikat. Kovin ovat kesäsäiden makuiset – vähän tylsiä ja oikullisen makeita. Siinä sitten yritin erotella silmä- ja tuoksutuntumalla, mikä mansikka kelpaa herkutteluun ja mikä mehuun & kiisseliin.

Kyllä yksi raparperimansikkakiisseli kesään kuuluu. Perinteisesti kermalla, mutta myös maidolla, kauravaniljakastikkeella ja kermajäätelöllä. Pelkiltään ja aamupuuron seassa. Pidän siitä, että kiisselin mansikat ovat isoja mollukoita, jotka rähähtävät suussa. Nam!

Tein raparperimansikkajuomaa extempore. Ihana kesäjuoma! Jokusen 1,5l raparperin paloja, noin 0,5l mansikoita, 2l vettä, yhden sitruunan mehu, 2dl sokeria ja 0,5 muscovadosokeria, puolikas vaniljatanko. Keittelin, siivilöin ja pullotin kuumana kuumiin pulloihin. Olisi voinut pullottaa jäähdytettynäkin, sillä tämä mehusatsi tuli heti käyttöön. Ja naapurille kans. Pullokoristeluun hyppäsi mansikoiden lisäksi yrttiveneestä sitruunamelissaa. Tuli hyvä maku ja makeus yhdistettäväksi kuplivan kanssa.

Pidän satokausista. Olen herkuttelija, joka leikittelee kausiruoan variaatioilla. Viime päivinä mansikoita on lentänyt myös torpan grilliin hedelmävaahtokarkkivartaissa, huomenna taas nautiskellaan mansikoita vohveleiden, kuusenkerkkäsiirapin ja kermavaahdon kera. Kummityttöni ei onneksi lue blogiani, niinpä jälkkärisuunnitelma pysyköön vielä salaisuutena. Mansikalla, mozzarellalla ja basilikalla höystetty salaattikin houkuttelee taas.

Yhtään ei haittaa, vaikka mansikoita ei pakkaseen ehtisi laittaa tänä vuonna. Aina ei jaksa ajallaan solmia talousemännän henkistä huivia päähän vaan on ihanaa nautiskella yhdessä näistä harvoista aidoista kesäpäivistä. Mansikan satokausi on nyt, joten skål & salut!

Millainen on sinun mansikanmakuinen kesä?Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.