Lamppuhullun tunnustuksia & myrskylyhdyn moderni versio | LED CARRIE

”Ostit sitten taas lampun vuoden v-a-l-o-i-s-i-m-p-a-a-n aikaan.”Myrskylyhdyn moderni tulkinta LED Carrie on hyggeilyn ytimessä

Sanoi mies kun tätä pakkauspapereista kaivoin. On tuolihulluja, astiahulluja, kenkähulluja, kynttilänjalkahulluja ja tyynyhulluja. Myönnän, että olen hieman lamppuihin kallellaan. Tai oikeastaan valolla ja valaistuksella leikkimiseen tärähtänyt, jonka hulluuden alalaji on valokuvauksen ohella lamppumania. Yleensä pelastan vanhoja lamppuja sähköliikkeitä työllistäen, mutta saanen esitellä allekirjoittaneen uusimman hullutuksen:  Norm Architects -koplan Menulle suunnnittelema LED Carrie.

Ihastuin Carriehen jo yli vuosi sitten ja Menun merelliset hyggeilykuvat olivat saariasujalle täysosuma. En kuitenkaan hötkyillyt vaan odotin, että lamppu rantautuu kotimaisiin verkkokauppoihin. Ja tulihan se lopulta!

LED Carrie rantasaunan kuistilla

Carrie on myrskylyhdyn moderni versio. Minimalistin silmää hivelee yksityiskohtien vähyys ja mattapinnat. Lamppu on tukeva ja tuntuu hieman painavalta kantaa.  Carrien valo on pehmeää ja lämpimän valkoista. Koska valotehoja on kolme erilaista, käy lamppu niin tunnelman luojana kuin lukulamppuna sängyssä. Täysilataukselle on annettu viiden tunnin viitekesto, mikä näin ensifiiliksenä tuntuu melko lyhyeltä esim. veneretkelle. Katsotaan siis miten lamppu kestää aikaa meidän arkikäytössä.

Vuoden odottamisen aikana olen sieluni silmin nähnyt lampun jo monessa eri tilanteessa. Viimeksi se valaisi askeettisen rantasaunan vilpolaa, jossa meillä ei ole sähköjä. Pienessä tilassa LED-lyhty vastasi kolmen pienen tuikun hämyisää valoa. Carrie lunasti hyggeilylupaukset ja uskon, että tässä on kestoihastuksen vaara.

Kesäillat ja koivut saaristossa ovat taikaa

Vihreät uudet kaislat kesäkuussa

LED-lampuista puheen ollen,  saaressa on odotuttanut isomman valaistusprojektin suunnittelu. Tällä hetkellä pihavalaistus on kehno, ja huussiinkin suunnistetaan pimeällä taskulampun kanssa. Haussa on siis liiketunnistimella varustettuja patterikäyttöisiä LED-lamppuja muutamaan ulkoseinään. Mutta miksi oi miksi ne ovat niin rumia? Marketeissa LED-hyllyllä tulee vastaan poikkeuksetta sinistä kylmää valoa, vaikka koko värispektri olisi ledeille tarjottimella.

Todellisuudessa pihavalaistuksen petraaminen venyy toista vuotta, koska en ole valmis tinkimään. Valon värillä on väliä – valo kutsuu, rauhoittaa ja korostaa. Valo luo tunnelman pihan näyttämölle, jossa pääroolista kiistelevät sovussa niin rustiikit puitteet kuin puutarhakin. Valo ei saa sattua silmiin.

Ehkäpä syksy tuo uusia malleja markkinoille. Tai ehkä pitäisi harjoitella enemmän suvaisevuutta niin kuin pieni musta mökki kehoittaa. Kai meillä yksi sinisen valon myrskylyhdyn mentävä aukko arjessamme on? Ja jos emme tule sinisen valon kanssa toimeen, aina voidaan tavata Torilla. Siellä niitä lamppulöytöjä ja -ihastuksia vasta onkin.

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.