Blogin syyssiivous & KonMarit

Blogin syyssiivous & KonMarit

Valtakunnan virallista siivouspäivää vietettiin elokuussa, mutta siihen en ehtinyt valitettavasti osallistua. Toki kaappeja ja nurkkia kevennetään täällä ympäri vuoden, mutta entäpä blogissa? Eikö blogissakin olisi hyvä pitää siivoustalkoot edes kerran vuodessa? Pala saaristoa -blogi on ehtinyt puolen vuoden ikään, ja mielessäni on koko kesän kasvanut houkutus rymsteerata KonMarin henkeen. Mitä tein? Yksinkertaisesti päätin katsoa blogiani päättäväisen lempeästi & kysyin itseltäni,  millaista blogia on kiva tehdä. Pohdin myös millaista blogia on kiva lukea ja millaisessa blogissa on antoisaa keskustella. Ja lopulta – tuottaako blogi iloa minulle sekä muille?

Reilun viikon olemme keskustelleet blogin kanssa tiiviisti. Olen käynyt 24 artikkeliani läpi, mutta mitään en heittänyt yli laidan. Jokaiseen artikkeliin ja sen kirjoitustunnelmiin oli iloa palata takaisin. Alkumetreillä asettamani tavoiteet siitä, että blogi toimii paikkana syventyä ja jossa ajatukset ankkuroidaan mökkikodin ja oman arjen elämisen kehittämiseen on siis hyvin pitänyt suuntansa. Saan valtavasti energiaa luonnosta & arjen estetiikasta sekä näiden jakamisesta. Olen myös pysähtynyt ja koonnut yhteen inspiraatiota mm. Norjasta  ja maakuntamatkailun varrelta.  Olemisen tilat saaressa ovat kaiken keskiössä, saariston estetiikan pohdiskelu ja mökkikodin kunnostaminen omannäköiseksi.

Tätä blogia on ollut kiva tehdä ja haluan kehittää pohdintoja paremmaksi. Syventyminen täällä perustuu kuitenkin aitouteen ja vapaa-aikaan, jolloin näistä kriteereistä kiinni pitäminen tarkoittaa verkkaisempaa postaustahtia. Hitaampi päivitystahti, hiljaisempi keskustelu? Viikottaisesta postaustahdista olen pitänyt kiinni melko vaivatta poikkeustaukoja lukuun ottamatta. Kun kuvat ja tekstit perustuu katsomisen tapaan eikä vaadi sinänsä muuta resurssia kuin omaa aikaa, on mökkikodin arjen jakaminen melko helppoa kun blogin äärelle vain pysähtyy päivittämään.  Blogihan on alkujaan instagramini ja valokuvaamisen jatke,  ja täältä puolen ruutua koen niiden tukevan toisiaan hyvin. Instagramissa jakamani arjen esteettiset huomiot ja kokemukset jatkojalostuvat ja kutoutuvat täällä erilaisiksi kokonaisuuksiksi niin lyhyellä kuin pitkällä välillä. Kirjoittamisen lukot eivät ole vaivanneet, vain oma aika rajoittaa tahtia.

Tilastot kertovat myös, että kun sivustolle saapuu niin täällä viihtyy useamman tovin. Olen saanut paljon positiivista palautetta, kannustusta ja vertaistukea eri kanavista – erityiskiitos ihan jokaiselle kuka on tänne eksynyt ja juttusille alkanut! Välillä täällä on kuitenkin melko yksinäistä. Höh ja buu, mutta toisaalta tämä keskustelemattomuus on juuri blogien lukemisen helmasynti ja haaste. Myönnän, että olen itsekin ollut hiljainen lukija monissa blogeissa useiden vuosien ajan ennen ensimmäistä kommenttia. Olen parantanut tapojani tässä ja haluan myös rohkaista sua kommentoimaan ja huikkaamaan omia kuulumisia, vinkkejä tai muistoja. Sen voi tehdä blogikommenteissa, FB:ssä ja instankin puolella – jaetaan omia inspiraatioita ja katsomisen tapaa ihmiseltä ihmiselle kanavaan katsomatta? Sillä tilastopiippauksen sijasta on miljoonasti kivempaa kuulla esim. sun uusista nuotioresepteistä, kotirempoista, puutarhan sadosta, muotoiluihastuksesta, maakuntamatkailuvinkeistä, entisöintiprojektista tai uudesta linssistä. Vai jotain ihan muuta!  🙂

Voidaan kuitenkin varmasti todeta, että iloa on  ja sisältökin näyttää täällä on olevan sitä, mitä pitää. Pois heittämisen sijasta sisältöjä ja keskustelua kehitetään yhdessä. Nyt vaan järjestän nurkat kuntoon ennen kuin lisätään tempoa! Siivouskohteiksi näissä syystalkoissa otin kategoriat ja blogin rakenteen. Vaikka punainen lanka on pysynyt hyvin, jostain syystä teemat lähtivät rönsyilemään kategorioiden lukumäärää vilkaistaessa.  Pala saaristoa -blogissa teemat onkin tästä lähtien maritettu kahdeksaan:

 

MÖKKIKOTI | RETKELLÄ | MATKALLA | PUUTARHASSA | SISUSTUS | DIY |  MUOTOILU  | SAUNA

 

Tämä oli liinein lifestyle-teemoitus, mitä pystyn antamaan. Tämä siksi, että oman vanhan mökkikodin rakentaminen saariston luontoon on melko kokonaisvaltaista puuhaa. Olemisen tiloja on täällä monia ja vuodenajat näkyvät niin sisällä, lautasella, ulkona kuin blogissakin.  Fokusoidumpia aiheita niin muotoilusta, vanhoista taloista kuin Itämerestä voi sitten napata blogin tagipilvestä. Kopin voit ottaa vaan siitä osiosta, mikä just sua kiinnostaa. Jos haluat jakaa mun kanssa ajatuksia retroilusta, niin voit seurata vierasmökin remppaa ja hypätä muiden osioiden ohi.  Sama pätee retkeilyyn tai viherpeukalona kehittymiseen. Nämä kahdeksan teemaa monimuotoistuvat tagien kautta, jotka löytyvät pilvenä blogi-sivun vasemmasta reunasta.  Myös haku-toiminto auttaa.
Järjestykseen vaikuttaa myös paljon ulkoasun rakenne ja sen mahdollisuudet. Nykytemplassa voit hypätä tuoreisiin torinoihin etusivulta, napata teeman ylävalikon navigaatiosta tai sukeltaa arkistoihin ylävalikosta oikealta löytyvän blogi-linkin takaa. Sieltä löytyy postaukset tutussa kronologisessa järjestyksessä ja sivupalkista teemat, tagit ja muut. Toivottavasti muutos on myös sulle positiivinen, itsellä on ainakin siistimpi ja järjestäytyneempi olo! Ja vaikka tässä on viikko touhuttu, ei tämä muutos ollut kerralla kuntoon tempaus. Vanhoissa kuvissa on vielä säädettävää ja ne korjataan ulkoasuun sopiviksi tämän kuun aikana.

Ja hei! Itse asiassa Siivouspäiväähän vietetään kaksi kertaa vuodessa & KonMarikin perustuu systemaattisuuteen. Seuraavan kerran blogin visut, koordinaatit ja fiilikset tarkistetaankin ensi vuoden toukokuussa. Ja ei – mielestäni ei ole ollenkaan kummallista että nämä kaksi hyvin erilaista konseptia – omaksi hyvinvointiprojektiksi tituleerattu konmaritus ja kirpputorien sekä kierrättämisen juhlapäiväksi kastettu Siivouspäivä – lyövät täällä kättä yhteen. On tärkeää pitää huolta kaikista – itsestä, muista ja luonnosta.

Ennen kuin heitän digiluutani nurkkaan ja alan valmistelemaan verantaa syyskuntoon, haluan kysyä sinulta:

Mistä sinä haluaisit kuulla ja keskustella? Linkkaa mulle vaikka omaan blogiartikkeliisi niin hyppään mukaan. 🙂2 thoughts on “Blogin syyssiivous & KonMarit”

  • Oletpa ollut reippaana!

    Mökkikoti ja sisustus sekä puutarha kiinnostavat; uudet ja vanhat oivallukset ja töiden eteneminen 😊 Ja ihan ne arjen ajatuksetkin; unohdin (muistaakseni) mm. kommentoida aikoinaan sun juttua etätöistä. Osuit naulan kantaan jutussa!

    Aurinkoisia syyspäiviä sinulle ☺️

    • Hei mahtavaa kuulla Mari! Kyllä sinne suuntaan täytyy antaa enemmän tunnustusta ahkeruudesta – aivan ihana teidän leikkiaitta. 🙂 Meillä viivästyi ensi keväälle vierasmökin ja saunan remppa, kun tuli pieniä terveysongelmia jotka estivät huhkimisen. Onneksi ei vakavaa. Pieniä juttuja olen saanut eteenpäin yksin ja nauttinut puutarhasta. Näistä lisää myöhemmin 🙂 Ja kyllä, etätyöskentelystä tarvitaan enemmän keskustelua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.